‘Beleving 2.0’

Winkels, cafés en restaurants hebben veel concurrentie van webshops en thuisbezorgsites. Consumenten kiezen steeds vaker voor gemak: ze zoeken hun producten online, drukken op die koopknop en laten alles thuisbezorgen. Daar lijkt offline soms niet tegenop te kunnen boksen. Toch is er een ding waar online niet aan kan tippen: de gastbeleving. Het jaar is bijna voorbij en 2017 staat voor de deur. Wil jij de beste beleving voor jouw klant of gast? Lees dan deze tips!

Het winkelend publiek, wil zich prettig en welkom voelen. Kortom: een unieke (winkel)ervaring beleven. De juiste sfeer neerzetten is hierbij essentieel! Er zijn verschillende factoren die de sfeer in een winkel of horecagelegenheid positief kunnen beïnvloeden:

Muziek
Muziek is sfeerbepalend en imago versterkend. Muziek goed inzetten in je winkelruimte of in horeca zorgt ervoor dat consumenten langer blijven hangen. Stem de muziek perfect af op je doelgroep en hun bezoek wordt een stuk plezieriger!

Visuals
Naast muziek draagt visuele communicatie bij aan de beleving waarnaar de consument (onbewust) op zoek is. Beeld trekt de aandacht en wekt emoties op. Wees inspirerend en voer jouw huisstijl door in je visuals om herkenbaar te blijven. Het gebruik van narrowcasting als marketing- en communicatiemiddel is ook zeer geschikt om bijvoorbeeld productinformatie te geven of de menukaart te presenteren.

Geur
Nog niet zo’n bekende marketingtool is geur en dat terwijl geur het sterkste zintuig is van jouw klant! De juiste geur kan de beleving intensief beïnvloeden en zorgt voor blijvende herinneringen. Net als bij muziek zijn gasten eerder geneigd te blijven hangen als er een aangename geur hangt.

De klant prikkel je dus door meerdere zintuigen aan te spreken. Muziek, visuals en geur dragen bij aan een unieke winkelervaring, wat uiteindelijk weer kan zorgen voor meer klantloyaliteit en een hogere omzet. DDJ Media is een full service media bedrijf dat strategisch meedenkt over jouw winkelconcept. Wij zijn dé innovatieve partij in 2017. Of je nou op zoek bent naar mediaoplossingen voor muziek, beeld of geur. We onderscheiden ons door totaaloplossingen aan te bieden die naadloos aansluiten op jouw verwachtingen.